8 hetes program

8. TALÁLKOZÓ

2018.04.21 22:47:22

Gyásznak nevezzük azokat az ellentmondásos érzéseket, amelyeket a viselkedésünk megszokott mintázatainak megváltozása vagy vége okoz. A gyász mindazoknak a gyakran merőben ellentétes érzelmeknek az összessége, amelyeket egy nagy változás vagy életünk addig megszokott rendjének felborulása okoz. 

Az elmúlt hetekben részleteiben vizsgálták a csoport tagjai a kapcsolatukat, amin dolgoztak. Mostanra eljött az az idő, hogy mindazt amit eddig megcsináltak, egy dokumentumba foglalják, hogy mindent közöljenek, ami számukra mostanáig a beteljesítetlen dolgokat képviselte.

A Gyászfeldolgozás Módszer® a beteljesítésről szól. Ahhoz, hogy beteljesíthessék, amit felismertek beteljesítő levelet írtak. 

A beteljesítő levél célja, hogy elköszönjenek mindentől, ami beteljesületlen vagy befejezetlen volt számukra mostanáig, hogy elköszönjenek minden fájdalomtól, ami ahhoz a személyhez kapcsolódik, akivel dolgoztak. Búcsút mondanak minden befejezetlen érzelmi dolognak és magától a fizikai kapcsolattól is elköszönnek, amely a halál miatt véget ért vagy megváltozott a válás vagy más eltávolodás miatt. Ha a csoporttag egy élő személyhez „szól”, előfordulhat, hogy az adott kapcsolathoz társított reményei, álmai és elvárásai soha nem teljesültek. Ez lesz az a lehetőség, hogy elbúcsúzzon a beteljesületlen reményektől, álmoktól és elvárásoktól.

Az elmúlt hetekben többször említettük, hogy minél közelebb kerülünk a beteljesítéshez, annál inkább előjöhet a félelem attól a    c s e l e k v é s t ő l,  amelynek elvégzésére a program során kérjük a résztvevőket.

A félelem egyik oka lehet, hogy attól tartunk, ha kimondjuk   „b ú c s ú z o m”,   akkor elveszítjük a levélben megszólított személlyel kapcsolatos bennünk élő képzeteket, emlékeket, mentális képeket, különösen, ha már nem él.

 

Ez nem lehetséges!

 

Soha nem felejthetünk el valakit, aki annyira jelentős és fontos volt az életünkben.

 

Nem tudjuk elveszíteni őket!

 

A cél az, hogy beteljesítsünk mindent és mondjunk búcsút mindennek, ami eddig beteljesítetlen volt azért, hogy újra elindulhassunk a jelenlegi érzéseink mentén, anélkül, hogy a múlthoz tartozó bármilyen fájdalom vagy beteljesítetlen dolog korlátozná.

Kedves Olvasóm!

Amennyiben áttekintetted az eddigi találkozók leírását és úgy érzed, hogy szükséged van veszteségeid kapcsán egy kapcsolatod érzelmi beteljesítésére, várlak szeretetteljes és megértő figyelemmel egyéni program keretében, egyeztetett időpontban, valamint 8, illetve 12 hetes támogató csoportokba!

Kérlek regisztrálj a face.to.face.szeged@gmail.com mail címen, amelyet követően tájékoztatót küldök.