8 hetes program

május 18-án indul az újabb támogató csoport

2018.05.12 00:51:02
Függetlenül attól, hogy a gyászt haláleset vagy más veszteség okozza, a beteljesítetlen kapcsolatok egy életre szólóan negatív hatással lehetnek arra a képességünkre, hogy boldogok legyünk.

A feldolgozatlan gyász vagy más veszteség egy kapcsolat során meg nem valósult reményekről, álmokról és várakozásokról is szól.

A halál és a válás a legegyértelműbb veszteségek, ugyanakkor 40 fajta életeseményt követhetnek a gyász érzései. Hasonlót érezhetünk szakításkor, barátok árulásakor, csalódások során, bizalomvesztéskor, csődhelyzetben.

Ilyenkor nem szívesen fordulnak másokhoz a gyászolók, vannak, akik a testmozgásban, míg mások a munkában, a zenében, a szexben, de szinte mindannyian az érzelmeik elfojtásában keresnek menedéket.

Ha a rendelkezésre álló eszközök nem segítenek a gyász feldolgozásában, az azért van, mert a sokszor hiányos vagy helytelen információ megakadályozza a gyász egészséges feldolgozását, ami érzelmi elszigetelődéshez vezethet, életre szólóan megváltoztatva a veszteséggel sújtott személy életkedvét és energiáját, negatív hatással lehet arra a képességére, hogy boldog legyen.

A probléma sokak számára az, hogy bár a gyász a veszteségre adott természetes és normális emberi reakció, a legtöbb dolog, amit a társadalmunkban azzal kapcsolatban tanultunk, azt, hogy hogyan kezeljük a gyászt, nem normális, nem természetes és nem segítő.
A jelentős érzelmi veszteség okozta fájdalom, elszigeteltség és magány feloldásában – a ki nem mondott érzelmi kommunikáció helyett – az egyéni program keretében vagy a támogató csoportban való részvétel során, az igazság kimondásával fejezzük ki azokat az érzelmi mondanivalókat, amelyeket soha nem mondtunk ki vagy amelyekről úgy éreztük, hogy soha nem hallották meg, illetve amelyeket – úgy érezzük – újra ki kell mondanunk és valakinek meg kell hallgatnia.

Ez adja meg azt a képességet - a Gyászfeldolgozás Módszer® alkalmazásával -, hogy elköszönjünk bármilyen fájdalomtól, amely beárnyékolja a szép emlékek átélésének lehetőségét és elköszönjünk a beteljesületlen álmoktól, vágyaktól, reményektől a jövővel kapcsolatban.

                                                   Miért csoportban?

Azért, mert mások „fájdalomtörténetének” meghallgatása a sajátunk megfogalmazásához is közelebb visz. A Gyászfeldolgozás Módszer® a csoportos program keretében is az egyéni, önsegítő módszer elsajátítását nyújtja, amelyben az egyéni gyógyulás biztonsága függ attól, hogy méltósággal  és tisztelettel megoszthasd saját gondolataidat és érzelmeidet félbeszakítás, elemzés, kritizálás és ítélkezés nélkül.

A csoport indulását díjmentes tájékoztató előzi meg május 18-án (pénteken) 15:00 órától.


Részvétel díj ellenében, előzetes regisztráció – amelyet a face.to.face.szeged@gmail.com emal címen tehetsz meg - alapján tudsz a csoport tagja lenni. A regisztrációt követően visszaigazolást és további részleteket küldök.Az induló csoport az első két alkalommal nyílt, a harmadik alkalomtól zárttá válik.

Minden érdeklődőt szeretettel várok!
dr. Szilágyi Ágnes
Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista,
mediátor, párkapcsolati coach

Helyszín: 6723 Szeged, József Attila sgt. 74. fszt.Ha barátaid, ismerőseid között van, akinek segíthetsz ezzel az információval, kérlek, tudasd vele a programot !