küldetésem

Küldetés

2018.01.10 21:05:40
A  Gyászfeldolgozás Módszer® elsőre tűnhet félelmetesnek, de előbb-utóbb mindenkit érinthet a gyász, az emberi kapcsolatok veszteség oldala, amely egész életünkre kihathat. A halál mellett számos veszteséget élünk át, közel 40 félét. Pl. válás, költözés, munkahely elvesztése, a szingli élet vége, kis állat halála, ballagás az iskolából, ország váltás ...

"Haláleset, válás, és akármilyen más kapcsolat megszűnése mindig magában foglalja a jövőre vonatkozó reményeink, terveink és álmaink egy részének halálát is. Ilyenkor természetes, hogy automatikusan végiggondoljuk a múltat, mindazt ami megtörtént, vagy nem történt meg. Amit kimondtunk és nem mondtunk ki. Felfedezünk rengeteg dolgot, amit szeretnénk, ha másként történt volna. Amiket szeretnénk, ha a másik mondott vagy tett volna, esetleg mi magunk mondtunk vagy tettünk volna.

A feldolgozatlan gyász oka nagy részben a befejezetlen, és immár lehetetlen érzelmi kommunikáció.Mindaz amit a halál vagy válás véglegessé tett, és már nincs módunk, lehetőségünk megváltoztatni vagy legalább kimondani.

A gyászfeldolgozáshoz szükséges, hogy végignézzük az elmúlt kapcsolatot, megkeressük és meglássuk a be nem teljesedett érzelmi mondanivalókat, és az immár be nem teljesülő reményeket, álmokat, az összes fájdalmunkat és örömünket, és beteljesítsük az ezekhez kapcsolódó érzelmeinket. ” Engedd el és élj”, egy általános tanács nagy érzelmi veszteségek idején. De hát nem ezt tennénk, ha csak tudnánk, hogy hogyan?

A Gyászfeldolgozás Módszere® egy jól bevált cselekvésprogram azok számára, akik szeretnének új információval megközelítve érzelmi veszteségeiket, megtanulni egy új módszert a veszteségek feldolgozására és valóban kigyógyulni a gyászból. Mi úgy gondoljuk, hogy minden veszteség egyéni, minden gyász egyedi, mert minden ember más és minden emberi kapcsolat egyedi. A gyász lehet egy olyan érzés, amikor „Nyújtanád a kezed valaki felé, aki mindig ott volt, amikor szükséged volt rá, csakhogy rádöbbenj, hogy most már nincs ott többé.” De az az érzés is lehet, amikor „Nyújtanád a kezed valaki felé, akit soha nem értél el igazán, csakhogy rádöbbenj, hogy többé már soha nem is fogod.” A gyász az az érzés is lehet, amikor „Teljes szívünkből vártunk valakit, akit soha nem tarthatunk karjainkban, és soha nem fogunk megismerni.” Ahány gyászoló, annyiféleképpen lehetne leírni, milyen érzés is a gyász.."