A pandémia után újra csoportos támogató csoport indul veszteségben élőknek Szegeden!

2021.07.05 19:12:58

De nézzünk vissza egy kicsit, 2019. őszére…

Az utolsó – pandémia előtti - csoportos találkozó egyik résztvevője volt Márti, aki – időközben specialista lett - a következőképpen jelzett vissza a napokban a módszer kapcsán:

Miután hallottam a Gyászfeldolgozás Módszerről és annak hatékonyságáról, elhatároztam, hogy elvégzem a képzést és specialistaként tevékenykedem. Viszont azért, hogy megfelelő minőséget adjak a gyászolóknak el akartam lesni olyan „finomságokat” amelyekről esetleg nem esik szó a képzésen.

Az interneten keresztül találtam rá Ágira és így utólag kijelenthetem, hogy jobb specialistát nem is találhattam volna. Rátermettségén és szakmai felkészültségén túl megadta azt a törődést és odafigyelést, amire minden gyászolónak szüksége van.

A Módszer egyedisége számomra abban is rejlik, hogy nem kizárólag haláleseti gyász feldolgozásában segít. Ilyen lehet például a párkapcsolati veszteség, munkanélküliség vagy akár a költözés is, ami nálunk, Férjem hivatása végett életformánkká vált.

Jó szívvel ajánlom Ágit és a Módszert mindazoknak, akik nem szeretnének elhúzódó terápián részt venni, hanem egy egzakt, strukturált eszközzel szeretnék feldolgozni veszteségüket, támogató segítővel.A pandémia alatt az egyéni konzultációkra, a módszer átadására személyesen nem kerülhetett sor, ezért online formában tudtam csak segíteni a hozzám fordulóknak. Közülük Margó történetét osztom meg a weboldalra látogató érdeklődőkkel:

 

Három egymást követő évben három családtagomat temettem el egymás után. Édesanyám után, a következő évben Édesapám is elment, majd jött a tavalyi év, amikor egy őszi napon teljesen váratlanul, minden előzmény nélkül tragikus hirtelenséggel, szinte a szemem láttára, meghalt a férjem, aki negyven évig volt életem párja a mindennapokban. Minden összeomlott azon az októberi délelőttön bennem és körülöttem... A lelkemet, testemet szaggató, kimondhatatlan fájdalom, és az eseményekkel kapcsolatos tehetetlenség miatt úgy éreztem, ezt már nem bírom egyedül feldolgozni, segítséget kell keresnem, kérnem...

A sors különös kegye folytán botlottam a "Gyógyulás a gyászból" című programba, és találtam rá Ágira, aki az első – online - bejelentkezésem óta mélységes empátiával, hatalmas szaktudással állt mellettem és áll a mai napig. Végtelen türelemmel, a saját tempómhoz igazodva kísért végig a Gyászfeldolgozás Módszer elsajátítása során. Nem sürgetett, saját idejét sem kímélve várta ki, amíg a beszélgetéseink során, saját lelkemben is kutatva megértettem azokat a törvényszerűségeket, amelyek a veszteség, a gyász során megélt érzelmi reakciókat, cselekvéseket működtetik. Maga a Módszer remekül van felépítve, valóban alkalmazható a veszteség feldolgozására, de azt is éreztem, hogy Ági személye nélkül nehezebben elérhető, kétségesebb lett volna a végeredmény. A tudását a saját személyiségén, készségein, képességein, érzelmein keresztül engedte át hozzám. Ezáltal lett hiteles, igaz, így elfogadható amit közvetített. Örökre hálás leszek neki, amiért eddigi életem legnehezebb óráiban, szakaszában mutatta nekem az utat, szeretettel, végtelen empátiával, érzékkel, megalapozott tudással kísért benne.

A gyásszal, veszteséggel járó fájdalom az emberi élet része. Sajnos, nem elkerülhető, de feldolgozása megtanulható, elsajátítható. Ezt személyes megtapasztalásomon keresztül éltem meg.

Mindent köszönök Neked Ági, részed volt benne, hogy életben maradtam!

 

És a jelen ...                                     

Szeretettel és megértő figyelemmel várom Önt/Önöket a 2021. évben első alkalommal, általam meghirdetett, újra induló 8 hetes támogató csoportomba. A csoport tagjai szerda délutánonként találkoznak. Első alkalommal 2021. július 07. napján találkozunk, amikor prezentációs tájékoztatót is tartok Gyászfeldolgozás Módszer®-ről.

A halálesetek és más veszteségek feldolgozatlan gyásza egymásra rakódva akadályozza meg a jelen megélését. A CSELEKVÉSPROGRAM segít a gyász- és veszteségfeldolgozásban.
Várom jelentkezését, ha

• elhunyt hozzátartozóját gyászolja,

• ha élete bármely területén veszteséget él meg,

• ha csalódott, reményvesztett,

• ha kapcsolatait a bizalomvesztés nehezíti,

• ha le szeretné zárni életének egy szakaszát, hogy újat kezdhessen…


 


A Gyászfeldolgozás Módszer® a csoportos program keretében is az egyéni, önsegítő módszer elsajátítását nyújtja, ugyanakkor a csoportos forma, az, hogy mások "fájdalomtörténeteit" meghallgatjuk, a sajátunk megfogalmazásához is közelebb visz.


A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a következő mail címen tehet/tehetsz meg: face.to.face.szeged@gmail.com.

A regisztrációt követően visszaigazolást és további részleteket küldök meg.

Helyszín: 6723 Szeged, József Attila sgt. 74. II. üzlet, Tel.: 30 635 6589

Ha barátaid, ismerőseid között van akinek segíthetsz ezzel az információval, tudasd vele a programot, oszd meg a bejegyzést !

dr. Szilágyi Ágnes

Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista,

mediátor, párkapcsolati coach