veszteséghelyzetek...

KÖLTÖZÉS... és az érzéseink

2022.01.15 18:59:46

Az idén, mint ahogy jeleztem, azt terveztem, hogy mellétek ülök és beszélünk olyan veszteségekről is, amelyek a halálesetek mellett a gyász fázisait hordozzák az életünk során, hiszen több mint 40 féle életeseményt követhet gyász élmény ... 

K Ö L T Ö Z É S

Még egy kicsit az ünnepek hangulata van velem, amely során egy költözéssel kapcsolatos történetet osztok meg veletek.

Olyan szerencsém van, hogy ahol lakom, remek lakóközösség tagja lehetek. Talán a mi házunk sem különb a többi társasháznál.., de talán abban mégis, hogy a rohanó hétköznapok ellenére évente két alkalommal, télen és nyáron házibulit tartunk. Természetesen nem ez az összetartó erő közöttünk, hanem az, hogy számíthatunk egymásra, tudjuk, hogy ha nem is váltunk szót naponta vagy akár hetente sem, biztonságos környezet a miénk.

Persze vannak surlódások, olykor viták, de ezeket megoldjuk! Az albérlők is szeretnek mellettünk lakni, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a házibulik visszavonzzák őket, még azután is, hogy elköltöztek, akár csak a többi, korábban itt lakókat.

A mostani, téli együttlétünk során egy kezdetek óta a házban lakó házaspár köszönt el közösségünktől, mert elköltöznek.

Elmesélték azt a vívódást, ahogy hónapokig keresték a mindenben ugyan olyan lakást és adottságot, mint a még jelenlegi lakásuk és környezet, majd rá kellett döbbenniük, hogy ez nem fog menni és az életük visszavonhatatlanul meg fog változni …

A költözés során nem csak az otthonuk lesz más, de a környezetük is. Itt, ahol a házunk alatti egyik üzletben van a fodrászuk, a sarkon a zöldségesük, a hentes, a kávézó két házzal arrébb, ahol hétvégenként hosszasan időztek, a kávézó előtt a villamosmegálló, ahonnan a bevárosi sétáikat indították.., mindez megszűnik.

Végülis a Balaton partjára költöznek, lesz új otthonuk, és idővel új miliő, amely majd körbe veszi őket.., most azonban az öröm és az aggódás együtt van jelen a napjaikban, tervezgetnek, pakolnak, csomagolnak és emlékeznek. A kérdés, hogy milyen lesz majd?

Ígéretük szerint nyáron jönnek a házibuliba ...