mint veszteségélmény...

Valentin nap

2022.02.14 19:07:25

Ami egy szerelmespárnak ma öröm, kedveskedéssel, figyelmességgel, az lehet fájó érzés és emlékezés egy kedvesét elvesztettnek.., legyen az halál, válás vagy elhidegült, letett kapcsolat okán.

Aki ma a kapcsolata elvesztése miatti érzést próbálja megfogalmazni, érezheti úgy, hogy

--       azok közé tartozik, akit egy általa szeretett személy halála dúl fel, és talán úgy érzi, mintha nyújtaná a kezét valaki felé, akit eddig mindig elérhetett és hirtelen felfedezi, hogy már nincs ott többé, amikor még egyszer szüksége lenne rá,

--       válás, szakítás, elhidegült kapcsolat után pedig újra átéli a nem kedves emlékek mellett azt is és úgy érezheti, mintha nyújtaná a kezét valaki felé, akire soha nem számíthatott igazán és újra felfedezi, hogy továbbra sincs ott, amikor még egyszer szüksége lenne rá.

Az érzések mellett fájdalmat okozhat az is, ha boldog, mosolygós párok haladnak el az utcán, egy történet hallatán is megfogalmazódhat a hiány, de az üzletek kínálata, a közösségi média túlcsordulása is elnehezítheti a napot. A tapintatlan kérdések, utalások és téves jókívánságok, elvárások is ennek a napnak a minél hamarabb történő befejezését mondatják a veszteségben lévő, korábban szerelmet adott és –kapott férfiakkal és nőkkel.

Az 1% felelősségünk – a veszteségeink feldolgozásakor -, amelyet Gyászfeldolgozás Módszer® elsajátításakor, majd gyakorlásakor ad nekünk, az az, hogy megtanuljuk, hogy a múltbéli eseményekre, így a veszteségeinkre is nincs ráhatásunk, az idő sem old meg semmit, ugyanakkor az érzelmi kommunikáció beteljesítésével, valamint apró, pici és helyes döntésekkel változtathatunk, a cselekvéseink eredményeként visszakaphatjuk szép emlékeinket.., felidézhetjük ezeket Valentin napon is, de figyelmen kívül is hagyhatjuk ezt a napot, mert ez is egy döntés, a mi saját döntésünk!

Keress fel, ha a bejegyzés rólad vagy neked szól, csatlakozhatsz 2022. március 05. napon induló csoportos gyászfeldolgozást támogató csoportomhoz vagy egyéni konzultációra is jelentkezhetsz.

Várlak szeretettel!

(Elérhetőségeim: 30 635 6589; face.to.face.szeged@gmail.com)

#gyász #veszteség #szerelem #szerelmes #valentinnap #halál #válás #szakítás #elhidegülés #felelősség #érzelmek #kommunikáció #megtanulni #tapintatlanság #idő #hiány #szükség