?

Miért cselekvésprogram

2018.01.20 12:53:59
Sokfelé kereshetünk segítséget elsöprő fájdalmunkban - pszichológusnál, terapeutánál, egyházi embereknél-, családi, baráti kapcsolatainkban, könyvekben, interneten -, annak érdekében, hogy megtudjuk, mit is tehetnénk annak érdekében, hogy jobban érezzük magunkat.


Arról olvashatunk, hogy a gyászunkban, fájdalmunkban mi történik velünk, hogyan érezzük magunkat, de ezt mind tudjuk és érezzük.Az, amivel segíthetünk magunkon, az a   c s e l e k v é s , amelyhez a Gyászfeldolgozás Módszer® elsajátításával hozzájuthatsz.

A Cselekvésprogram lépésenként vezet végig a saját gyászoddal kapcsolatos hiedelmeiden, valamint a konkrét cselekvési elemeken.
A
Módszer® nem pszichoterápia. Azok a változások, amelyek az érzelmi kommunikáció beteljesítése során bekövetkeznek, kifejezetten terápiás, gyógyító következmények.
 
A gyász-, a veszteségfeldolgozás után több hétbe, hónapba is telhet, amíg a megkönnyebbülés és a megbékélés során átélt változás a hétköznapokba integrálódik. Ugyanakkor akár néhány napon belül is sokan átélnek olyan változásokat, amelyek tartósnak bizonyulnak. Ilyenek lehetnek például:
- elfogadás,
- megbékélés
- újfajta érzelmi kapcsolat kialakítása az elvesztett személy iránt,
- nyitottá válás új kapcsolatok teremtésére,
- a jelenben átélt energia és életkedv: "visszatérés a jelenbe",
- megbocsátás a másiknak és önmagunknak.

Ha megtanulod és alkalmazod a
Módszer® -t, valódi enyhülést, megbékélést nyersz. Visszatér az életkedved, újra elkezdesz találkozni a barátaiddal, ismerőseiddel, akik tapasztalni fogják, hogy milyen csodálatos változáson mentél keresztül.

(forrás: Sarungi Emőke - Herke Dahlgren Andrea)